Műanyag redőny

A redőny a külső árnyékolók talán legismertebb és leggyakrabban alkalmazott fajtája. A ma használatos redőnyök UV-stabilizáltak, időjárásállók,
műanyag és alumíniumlamellás redőnyök, amelyek árnyékoló, sötétítő funkciójuk mellett hatékony védelmet nyújtanak a meleg, a hideg, a szél, a csapadék és a zaj ellen is.

Hagyományos műanyag redőny

Tok: Keresztmetszete 6 szögletű Lindab lemezből készül, mely rozsdásodás ellen le van kezelve így a környezeti hatásoknak jobban ellenáll. A redőnytokon lévő fólia a szállítási és szerelési sérülésektől véd, amit a redőny felszerelése után eltávolítunk. 

Tengely: Műanyagból készül.

Redőny lécek: 37mm magasak. Jó minőségű műanyagból, kamrás merevítéssel készülnek. A redőny műanyag palástjának minőségét jól mutatja, hogy fehér színben sem engedi át a napfényt. Záróléc anyaga is műanyag.

Lefutósín: 45x60mm anyaga műanyag, zajcsökkentő gumival van ellátva.

Működtetés: Kézi erővel történik, ami történhet 14mm-es redőnygurtnival vagy 5mm zsinórral.

Ütköző: Kiálló műanyag ütköző

Új típusú műanyag redőny (Redextra redőny)

Tok: Keresztmetszete 5 szögletű. Készülhet Lindab lemezből vagy alumíniumból. 

Redőny lécek: 37mm magasak. Jó minőségű műanyagból, kamrás merevítéssel készülnek.

Lefutósín: 22mm×55 mm-es műanyag vagy alumínium lefutó sín, zajcsökkentő gumival vagy kefével van ellátva.

Ütköző: Rejtett ütköző.

Működtetés: Kézi erővel történik, ami történhet 14mm-es redőnygurtnival vagy 5mm zsinórral.


Alumínium redőny

Az alumínium redőnyök igen hosszú élettartamúak, és igen jó hőszigeteléssel rendelkeznek. Beépített feltolás gátlóval rendelkeznek, ezáltal bizonyos fokú biztonsági szerepet is betöltenek.

Tok: Alul 45 fokban lecsapott, szögletes, vagy lekerekített formában rendelhető,

Tengely: A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése
érdekében feltolásgátló szerkezetet van beépítve (féder vagy Lock to Play), mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását.

Redőny lécek: 39mm magasak. A redőnyléc dupla üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét.

Lefutósín: Mérete 22mmx53mm, anyaga alumínium, zajcsökkentő gumival vagy kefével van ellátva.

Ütköző: Rejtett ütköző.

működtetés: Történhet motoros és kézi erővel.


Redőny szúnyoghálóval (Kombi redőny)

A kombinált redőny készülhet új típusú műanyag redőny (Redextra redőny) és alumínium kivitelben. Ez a típus a redőnydobozon belül egy beépített rolós szúnyoghálóval is el van látva. Egymástól teljesen függetlenül működtethetőek, mivel a redőny lefutója dupla sínnel van ellátva. A külső oldalon a redőny palástja fut, míg a nyílászáró felőli oldalon a szúnyogháló sínje kerül elhelyezésre. A kombi redőnyök nem csak árnyékolnak, de védenek a rovaroktól és a levegőben szálló apró pihéktől is. Így ön zavartalanul pihenhet otthonában. Elmondhatjuk a kombi redőnyök az árnyékolástechnikában a legmagasabb komfort fokozatot képezik

Vakolható tokos redőny

Ez a redőny típus kizárólag új ház építésekor vagy utólagos hőszigeteléskor alkalmazható, hiszen az árnyékoló teljes tokszerkezete bekerül a homlokzatba. A beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhíd mentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő. Fontos, hogy az áthidalók kialakítása során a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie! A tokvégek alumíniumból készülnek, a tengely acél és csapágyazott. A lefutó sín zajcsökkentő kefével van ellátva.Lehetőség van beépített szúnyoghálóval rendelni. Készülhet műanyag és alumínium lamellával is.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.